Marion v.d. Burgt-Kersten ontvangt Koninklijke onderscheiding

26 april 2023

Op woensdag 26 april ontving Marion v.d. Burgt – Kersten een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester A. Scholten. Marion werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger en bestuurder in onze wijk.

Als bestuurslid van gemeenschapshuis De Windmeule heeft Marion zich tot afgelopen 1 januari 2023 belangeloos ingezet, maar haar bijdrage als vrijwilliger en bestuurder gaat veel verder terug. Van 1998 tot 2013 was Marion actief als vrijwilliger, secretaris en voorzitter van Jeugdclub Beledoko.
Vanaf 2011 tot 2023 heeft ze zich als bestuurslid en secretaris voor de Windmeule ingezet. Marion was o.a. mede-initiator van de Open Inloop bij de Windmeule en is bestuurslid van spaarkas de Meulepiekers.

Naast haar vrijwilligerswerk zet Marion zich ook in als vertrouwenspersoon bij JUMBO Benders Venlo en is ze betrokken bij de organisatie van de Benders Bizóndere Boètezitting, een evenement dat elk jaar in samenwerking met VG De Törvers – Venlo wordt georganiseerd. Ook was ze de drijvende kracht achter het boerebroèlofsgezelschap van 2019, de Koedeljach van Benders, waarbij ze een actieve rol speelde als ceremoniemeester.

Verder heeft Marion zich maatschappelijk ingezet als coördinator parkoerswachters bij de Weir Venloop.

Al met al is Marion een waardevolle en betrokken vrijwilliger en bestuurder voor onze wijk en we feliciteren haar van harte met deze welverdiende Koninklijke onderscheiding.